У Голландії побудують вертикальну ферму висотою з 9-поверховий будинок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Голландії побудують вертикальну ферму висотою з 9-поверховий будинок

Технології&Авто
975
У другій половині 2017 року в невеликому місті Дронтен неподалік від Амстердама відкриється найбільша європейська вертикальна ферма висотою в 9 поверхів. Її площа складе 900 кв. м, а загальна площа грядок – 3000 кв. м. Однак європейська рекордсменка в два рази поступається найбільшій у світі вертикальній фермі AeroFarms в американському штаті Нью-Джерсі, площа грядок якої доходить до 6500 кв. м.
Технології для ферми в Дронтені тестують в дослідницькому центрі GrowWise за участю голландської продуктової компанії Staay Food Group, яка інвестує в проект 8 млн євро. За тиждень система буде виробляти до 30 000 пучків руколи, салатного цикорію, салату лолло роса і лолло біонда.
Рослини в приміщенні розташовуються рядами один над одним, а замість сонячного світла на них впливають світлодіоди Philips, які прискорюють ріст. В середньому дозрівання врожаю на вертикальній фермі займає 30-40 днів, у звичайній теплиці – 60-65 днів. Датчики і спеціальне програмне забезпечення постійно відстежують стан кожної з рослин і адаптують освітлення під його цикли росту. Ферми дозволяють коригувати «налаштування» рослин – наприклад, змінювати колір салату латуку або робити полуницю солодшою.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас