Роботів-листонош випустили на вулиці Таллінна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роботів-листонош випустили на вулиці Таллінна

Технології&Авто
641
Як повідомили в державній поштової компанії AS Eesti Post, що працює під торговим знаком Omniva, в столичному районі Какумяе (Kakumae) почалося тестування роботів-кур’єрів з доставки бандеролей та посилок Starship Technologies і фургона Mercedes-Benz Robovan, що працює з ними “в одній зв’язці”.
Omniva стала першим у світі поштовим підприємством, яке проведе такі випробування. “Протягом наступних восьми тижнів ми отримаємо важливу інформацію, наскільки корисними можуть бути ці оновлення з доставки поштових відправлень”, – зазначила голова правління Omniva Йоона Салувеер (Joona Saluveer).
В рамках розрахованого на літо пілотного проекту буде тестуватися фургон Mercedes-Benz Robovan і вісім роботів-транспортування.
Парламент Естонії місяць тому ухвалив правові акти, які дозволяють роботам-кур’єрам переміщатися по тротуарах. Як передбачається, вже через 10 років в Естонії роботи зможуть взяти на себе до 80% логістики так званої “останньої милі”.
Компанії Mercedes-Benz Vans і Starship Technologies вперше ознайомили з концепцією листонош-безпілотників Robovan у вересні 2016 року. Mercedes-Benz Vans пропонує поштові машини та пов’язані з ними послуги, а Starship Technologies будує автономних роботів-кур’єрів, здатних в радіусі 3 км доставити товар за 15-30 хвилин. Роботи переміщуються самостійно, але під контролем людини, яка в будь-який момент може взяти керування на себе.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас