РФ намагається запустити в Криму санкційні турбіни Siemens — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ намагається запустити в Криму санкційні турбіни Siemens

Фондовий ринок
2948
За даними агентства, жодна з російських компаній ніколи не працювала з турбінами Siemens без допомоги німецького виробника, який заявив про намір заблокувати встановлення і введення турбін в експлуатацію.
Після доставлення в окупований Крим в обхід санкцій турбін виробництва Siemens Росія зіткнеться з труднощами під час їх запуску на електростанціях, покликаних виконати обіцянку президента РФ Володимира Путіна про стабільне джерело енергії. Про це повідомляють джерела Reuters.
10 фахівців галузі, які спілкувалися з Reuters, заявили, що запуск турбін без інженерів із Siemens або його партнерів стане “жорстким випробуванням інженерної винахідливості” РФ.
Ситуація загрожує технічними проблемами. Водночас співрозмовники агентства визнають, що без представників Siemens запустити турбіни реально. Відомо, що на російських електростанціях раніше було запущено 18 турбін тієї самої моделі, які зараз розташовані в Криму. Отже, є люди, які спостерігали за їх запуском.

Довідка Finance.UA:

  • Раніше повідомилося, що дві турбіни виробництва Siemens прибули в порт окупованого Севастополя. Вони нібито призначені для використання на майбутній електростанції в цьому місті. Зазначали, що турбіни доставили з півострова Тамань.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас