Продажі електромобілів і гібридів в Китаї зросли у 18 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продажі електромобілів і гібридів в Китаї зросли у 18 разів

Технології&Авто
506
Агентство Fitch прогнозує, що продажі в Китаї продовжать зростати швидкими темпами, незважаючи на скорочення державних субсидій на електротранспорт, повідомляє South China Morning Post.
Оптимістичні прогнози пов’язані зі зростаючим попитом на електромобілі у великих китайських містах.
При цьому на вуглеводні накладаються нові обмеження, а ціна на електромобілі падає. В сумі це змушує китайців все більше думати про купівлю гібриду або повністю електричного автомобіля. У звіті Fitch повідомляється, що у відповідь на державні субсидії на покупку EV, що знижуються, самі автовиробники будуть знижувати ціни, щоб не втратити покупців.
Експерти відзначають, що в компаній є достатній запас для зниження цін на свої автомобілі. Для цього можуть бути використані прибутки, які були отримані у вигляді субсидій. Самі технології ще дозволяють робити транспорт все більш вигідним і дешевим. Вони відзначають, що найбільші субсидії були отримані завдяки випуску електричних автобусів. В агентстві вважають, що прибутки можуть піти на масштабування та оптимізацію виробництва, що в кінцевому підсумку призведе до здешевлення.
Щедрі державні субсидії були важливою складовою успіху електричних і гібридних автомобілів в Китаї. За час їх надання продажі транспорту з новими типами двигунів зросли в рази. Так, з 2013 по 2015 роки було зафіксоване 18-разове зростання. Багато хто вважав, що після скорочення субсидій ситуація зміниться, але прогнози свідчать про зворотне.
У 2016, в результаті розкритих шахрайських механізмів, процес надання субсидій зробили більш жорстким, а їх розмір знизили на 20%. Після цього зростання продажів скоротилося на 50%, але в Fitch це назвали короткостроковим явищем. Вже до 2020 року щорічна кількість проданих автомобілів досягне 2 млн проти 507,000 в 2016. Найближчим часом ціни на електротранспорт в Китаї будуть падати, конкуренція і вибір зростатимуть. Ніяке скорочення субсидій не змінить цей тренд, вважають аналітики Fitch.
Китайський ринок електромобілів цікавий для автовиробників зі всього світу. Раніше стало відомо, що німецький концерн Daimler і автовиробник з КНР BAIC вкладуть $735 млн у розвиток виробництва електромобілів в Китаї.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас