Lloyd's of London оцінив збиток компаній від кібератак по всьому світу в 2016 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lloyd's of London оцінив збиток компаній від кібератак по всьому світу в 2016 році

Кримінал
256
Компанії в усьому світі втратили близько $450 млрд в 2016 році через кібератаки, йдеться в дослідженні страхового ринку Lloyd`s of London.
Фахівці корпорації спробували спрогнозувати масштаб економічних втрат від можливих глобальних кібератак при декількох сценаріях. У доповіді наводяться усереднені цифри, позаяк реальний масштаб наслідків від подібних атак прорахувати складно, зазначається в документі.
Згідно з дослідженням, при одній атаці на провайдерів хмарного сервісу та їхніх клієнтів, яка призведе до перебоїв роботи підприємств, світова економіка може втратити від $4,6 млрд. Якщо мова йде про велику атаку, цей показник може скласти $53,1 млрд. Якщо кібератака триватиме довго і буде вражена мережа більшості організацій, то збиток може досягти $121,4 млрд.
Якщо при атаці буде заражена комп’ютерна мережа, якою користуються компанії по всьому світу, збиток для економіки може скласти від $9,7 млрд до $28,7 млрд.
Страховкою покриваються лише 17% втрат від цих кіберризиків, зазначається в доповіді.
“Оскільки кіберзагроза зростає, попит на кіберстрахування збільшується. Команда Lloyd`s of London оцінює, що глобальний ринок кіберстрахування становить $3-3,5 млрд”, – йдеться в доповіді. Премії страховиків по кіберстрахуванню в 2016 році збільшилися на 35% у порівнянні з 2015 роком.
Lloyd’s of London працюєв понад 200 країнах і територіях світу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас