На Дніпропетровщині викрили "конвертаційний центр", який допомагав розкрадати оплату за комуналку (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Дніпропетровщині викрили "конвертаційний центр", який допомагав розкрадати оплату за комуналку (відео)

Кримінал
589
У Дніпропетровській області викрили конвертаційний центр. Оперативники Управління захисту економіки Нацполіції з’ясували, що гроші, які були отримані в якості комунальних платежів на прибирання прибудинкових територій, поточний ремонт, технічне обслуговування, зловмисники перераховували на рахунки підконтрольних суб’єктів господарювання та підприємств “конвертаційного центру”. Нібито останні надавали їм якісь роботи і послуги. Насправді угоди носили безтоварний характер. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.
Співробітники Головного слідчого управління Нацполіції крім печаток фіктивних підприємств, вилучили кошти на загальну суму 9,4 мільйона гривень. Поліцейські встановили, що послугами даного “конвертцентру” користувалися комунальні комерційні підприємства, які здійснюють свою діяльність у сфері ЖКГ.
“У даних випадках роботи виконувались колишніми працівниками ЖЕКів у значно меншому обсязі. Гроші вони отримували у вигляді виплати мінімальної заробітної плати, в той час як згідно з укладеними договорами з підконтрольними фігурантам підприємствами вартість цих робіт була в кілька разів вищою”, – сказано в повідомленні.
До складу “конвертаційного центру” входили 10 фіктивних підприємств, які обслуговували товариства реального сектора економіки регіону. Для документального прикриття злочинної діяльності виготовлялися бухгалтерські документи про нібито виконані роботи або відвантажену продукцію. Для цього використовували реквізити спеціально придбаних фіктивних суб’єктів підприємницької діяльності. Щоденний оборот “конверту” становив від 1,5 мільйона до 3,5 мільйона гривень.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас