Mastercard, Ощадбанк і Національний авіаційний університет підписали Меморандум про співпрацю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mastercard, Ощадбанк і Національний авіаційний університет підписали Меморандум про співпрацю

Особисті фінанси
71
У рамках партнерства заплановано розробку багатофункціональної безконтактної платіжної картки для студентів та викладачів, а також інтеграцію технології безконтактної оплати Mastercard в інфраструктуру університету.
У п’ятницю, 14 липня 2017 року, компанія Mastercard, Ощадбанк і Національний авіаційний університет (НАУ) підписали Меморандум про тристоронню співпрацю, що засвідчує намір впровадити технологію безконтактної оплати Mastercard в інфраструктуру університету. В рамках партнерства планується випуск безконтактної картки Mastercard від Ощадбанку, що стане універсальним інструментом для розрахунків, контролю доступу на територію, а також ідентифікатором для користування низкою сервісів для студентів навчального закладу. Проект буде реалізовано в концепції «Розумний університет».
«Цей проект допоможе модернізувати IT-інфраструктуру університету, створити автоматизовану систему управління навчальним процесом та надасть можливість викладачам, студентам отримувати зарплатні та студентські виплати, використовувати нові розробки Mastercard і Ощадбанку», – відзначив в.о. ректора НАУ Володимир Ісаєнко.
«Цю подію можна вважати знаковою, – прокоментував заступник Міністра освіти і науки України, голова наглядової ради Ощадбанку Роман Греба, – адже співробітництво між освітою та бізнесом є дуже важливою складовою успішного розвитку суспільства. Сьогодні ми бачимо як зроблено ще один крок на шляху інноваційного розвитку нашої країни».
Проект передбачає отримання виплат студентами та викладачами НАУ на картку; нею можна буде оплатити навчання та навчальні матеріали, розрахуватись у платіжній інфраструктурі університету — наприклад, в їдальні. Окрім функцій власне банківської платіжної картки вона виконуватиме роль перепустки: для того щоб потрапити на заняття чи вийти за територію університету, достатньо буде піднести картку до турнікета на вході, оснащеного терміналом з технологією безконтактної оплати Mastercard. Також картка має стати своєрідним електронним читацьким квитком та відкрити доступ до розкладу занять, новин та обліку відвідуваності навчального закладу.
«Понад два роки компанія Mastercard впроваджує інноваційні рішення з великим соціальним значенням у міську інфраструктуру: громадський і приватний транспорт, сферу сімейного дозвілля. Підписання Меморандуму — наступний крок назустріч розумному місту зі зручними, швидкими та безпечними розрахунками — відтепер і в університеті. Ми дуже раді, що студенти Національного авіаційного університету зможуть отримати універсальний інструмент для розрахунків будь-де: на території навчального закладу, у магазинах та кафе, громадському транспорті», — відзначила Віра Платонова, генеральний директор представництва Mastercard в Україні, Молдові, Грузії та країнах Центральної Азії.
«Інновації – стійкий тренд, який впроваджує Ощадбанк в усіх сферах життя. Маємо масштабні проекти безконтактного розрахунку у столичному метро, швидкісному трамваї, фунікулері, а також у торговельних та розважальних закладах по всій Україні. Відтепер разом з партнерами працюємо і у вишах – запускаємо проект «Розумний університет». Він надасть студентам та викладачам нові можливості використання сучасних електронних технологій, у тому числі банківських продуктів та сервісів. Наше завдання – забезпечити фінансову грамотність молоді, навчити її і показати, що користуватись інноваційними платіжними інструментами вигідно, бо це насамперед економія часу, зручність, надійність, і головне – безпека», – прокоментував цю подію голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.
Розглядається можливість розробки програми лояльності, у рамках якої викладачі та студенти отримуватимуть бонуси за розрахунки карткою як в інфраструктурі університету, так і всюди, де обслуговуються безконтактні розрахунки картками Mastercard: у торгово-сервісній мережі на всій території Україні, а також у громадському транспорті Києва – у метро, фунікулері, на Борщагівській лінії швидкісного трамваю. Сплатити безконтактно можна на парковках у Києві та Львові, а також у Київському зоопарку, у вендингових апаратах.
За матеріалами:
Ощадбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас