Розробники створили блокчейн-програму, яка дозволяє заробляти на заряджанні електрокарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розробники створили блокчейн-програму, яка дозволяє заробляти на заряджанні електрокарів

Фінтех і Картки
932
Компанія eMotorWerks оголосила про створення стратегічного партнерства з блокчейн-платформою Share & Charge, яка дозволяє кожному створювати власну зарядну станцію для електромобілів і заробляти на ній, пише CleanTechnica.
Як інтерфейс буде використовуватися додаток Share & Charge для смартфона, який дозволяє власникам станцій налаштовувати різні дані, включаючи вартість зарядки і години роботи «електроколонки». З іншого боку, власники електромобілів зможуть шукати поблизу працюючі станції через цей самий додаток.
Компанія Share & Charge — дітище інкубатора Innogy Innovation Hub, підрозділа великої німецької енергетичної корпорації Innogy SE, який спеціалізується на перспективних стартапах. Innogy розробила систему проведення безпечних транзакцій на основі блокчейна і збирається протестувати децентралізовану оплату на зарядних станціях в Північній Америці. «Створюючи мережу, що об’єднує людей, які хочуть поділитися своїми зарядними станціями з іншими і заробити, ми відкриваємо більше можливостей для власників електромобілів», — говорить Дітріх Зюммерман з Share & Charge.
Новий сервіс компанія eMotorWerks почне тестувати вже цього тижня в Каліфорнії. У програмі можуть взяти участь власники пристроїв, підключених через хмарний сервіс компанії JuiceNet, який налаштовує «розумну електромережу». Попервах нові реєстрації будуть обмежені. Експеримент буде доступний для всіх власників адаптерів JuicePlug. Об’єднавши їх з зарядкою J1772, можна додати функціональності і зробити «розумними» звичайні домашні зарядки. Також сервіс буде доступний водіям електромобілів, які хочуть скористатися приватними електрозарядками.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас