Які країни лідирують у розвитку цифрової економіки - рейтинг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які країни лідирують у розвитку цифрової економіки - рейтинг

Фінтех і Картки
1035
Сінгапур, Великобританія, Нова Зеландія і ОАЕ є “цифровою елітою” сучасного світу – в цих країнах відзначається високий рівень розвитку цифрової економіки, і одночасно зберігаються високі темпи прогресу, йдеться в дослідженні Mastercard і Школи права і дипломатії ім. Флетчера при університеті Тафтса.
Автори дослідження створили рейтинг Digital Evolution Index 2017, який відображає прогрес у розвитку цифрової економіки 60 країн, а також рівень інтеграції глобальної мережі в життя мільярдів людей.
Прикладом високої швидкості впровадження інновацій також можуть вважатися Естонія, Гонконг, Японія та Ізраїль.
Росія разом з Китаєм, Кенією, Індією, Індонезією, Мексикою віднесена до групи перспективних країн, які залучають інвесторів стійко високими темпами цифрового розвитку. Ступінь дигіталізації в цій групі держав різниться – від вкрай низьких показників у Бангладеш, Болівії і Камеруну, до більш наближених до світових лідерів Китаю, Польщі, Росії та Туреччини. Об’єднує їх значний потенціал зростання.
У рейтингу виділені ще дві групи – стагнуючих і проблемних країн.
Стагнуючі держави досягли високих показників розвитку цифрової економіки, але тепер зростання сповільнюється або сходить нанівець. Без впровадження інновацій ці держави ризикують відстати від лідерів цифровізації. У цій категорії виявилися багато розвинених країн: Скандинавія і Швейцарія, Південна Корея і Австралія, Канада і США, Франція і Німеччина.
Проблемні держави – ПАР, Перу, Єгипет, Греція, Пакистан стикаються з серйозними викликами, які пов’язані з низьким рівнем цифрового розвитку і повільними темпами зростання.
Рейтинг Digital Evolution Index 2017 оцінює кожна держава за 170 унікальними параметрами. Вони описують 4 основні чинники, які визначають темпи дигіталізації: рівень пропозиції (наявність доступу до інтернету і ступінь розвитку інфраструктури), попит споживачів на цифрові технології, інституційне середовище (політика держави, законодавство, ресурси), інноваційний клімат (інвестиції в НДДКР і в digital-стартапи).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас