Ad Astra обіцяє доставити людину на Марс лише за 38 днів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ad Astra обіцяє доставити людину на Марс лише за 38 днів

Технології&Авто
969
Компанія Ad Astra, яку очолює астронавт Франклін Чанг-Діас, отримала в 2015 році від NASA грант у розмірі $9 млн на розробку ракетного двигуна, який зможе доставити людину на Марс всього за 38 днів, пише Futurism.
Історія Франкліна Чанга-Діаса дуже в дусі американської мрії. Він народився у 1950 році в Коста-Ріці від змішаного шлюбу китайця і латиноамериканки. Не знаючи англійської, в 1969 році переїхав до США, підтягнув мову і закінчив місцеву середню школу. Потім поступив у коледж, а докторську дисертацію з плазмової фізики захищав вже в МТІ. Пізніше, будучи астронавтом, літав на МКС цілих сім разів, ставши рекордсменом за кількістю польотів разом з Джеррі Россом.
Ще в 1979 році Чанг-Діас запропонував концепцію електромагнітного плазмового двигуна (VASIMR), яку відтоді розвивав. У 2000-х, вже після завершення кар’єри астронавта, він заснував компанію Ad Astra, яка і повинна втілити в життя VASIMR. У 2015 році компанія отримала грант від NASA на $9 млн.
VASIMR, що іноді розглядається як електротепловиц плазмовий прискорювач (ЕПП), використовує радіохвилі для іонізації і нагрівання газу (аргону) і електромагнітні поля для прискорення плазми для створення тяги. Основна перевага такого проекту полягає у виключенні ерозії електродів.
Більше того, оскільки всі частини VASIMR захищені магнітним полем і не приходять в прямий контакт з плазмою, потенційна тривалість експлуатації двигуна, побудованого за таким принципом, набагато вища за іонний двигун.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас