Суд арештував київський дельфінарій "Немо" за шахрайство в особливо великих розмірах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд арештував київський дельфінарій "Немо" за шахрайство в особливо великих розмірах

Кримінал
2747
Суд заарештував дельфінарій “Немо” в Києві.
Згідно з визначенням суду від 3 липня, Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури з 16 грудня 2014 року здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, 4 ст. 190 (шахрайство в особливо великих розмірах), ч. 4 ст. 358 (підробка документів), ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу. Про це повідомляють Українські новини.
“У ході досудового розслідування встановлено, що 22 травня 2017 року підприємство “Ардал” на підставі договору купівлі-продажу передало у власність особі земельну ділянку з цільовим призначенням для будівництва, обслуговування та експлуатації автозаправного комплексу”, – зазначають у повідомленні.
Зазначено, що на цій земельній ділянці в даний час знаходиться і експлуатується двоповерхова будівля, в якій знаходиться Київський дельфінарій “Немо”.
Відповідно до листа Державної архітектурно-будівельної інспекції від 9 червня 2017 року, в департаменті відсутня інформація про видачу дозволу компаніям Нерум, Ардал або іншим організаціям на виконання будівельних робіт за вказаною адресою.
Також 20 серпня 2013 року Господарським судом Києва винесено рішення, згідно з яким компанія Нерум зобов’язана знести самочинно збудоване нежитлове приміщення, яке експлуатується як дельфінарій.
Разом з тим, незважаючи на вимоги закону, а саме на те, що цільове призначення земельних ділянок не відповідало намірам забудовника і не розраховане на будівництво двоповерхової капітальної будівлі, департаментом містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради не видані містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас