Експерт розповів, що робити з «токсичними» активами ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповів, що робити з «токсичними» активами ПриватБанку

Фондовий ринок
958
Якщо б в Україні був перехідний банк для «токсичних» активів, то це питання було б автоматично вирішене. Та, на жаль, цих інструментів не було створено.
Про це у ефірі передачі “Фінансовий тиждень” на 5 каналі розповів голова правління Української міжбанківської валютної біржі Анатолій Гулей.
«Тому зараз все, що можна зробити – нарощувати операційний дохід таким чином, щоб банк функціонував і забезпечував свою діяльність самостійно», – зазначає Гулей.
З його слів, наразі треба «висадити» велику команду юристів у самому ПриватБанку і починати воювати на всіх фронтах, тому що 236 позичальників – це юридичні особи, за якими стоять відповідні люди.
«Треба робити позиви, повертати, заходити в суди. Але не факт, що по кожному з позовів буде перемога. Все це потребує досить тривалого часу», – розповідає голова правління Української міжбанківської валютної біржі.
При цьому Гулей вважає, що якби Шлапак заходив зі своєю командою до ПриватБанку, він би міг швидше перекрити проблеми з «токсичними» активами.
«Але спочатку була підібрана команда Мінфіном, а потім був запрошений Шлапак. Таким чином, він мав шукати компроміси всередині команди», – каже Гулей.
За його словами це говорить про те, що домовленості які були при прийнятті на роботу, скоріш за все, не були виконані.
За матеріалами:
Фінансовий тиждень
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас