Українцям обіцяють в липні зниження цін на овочі та фрукти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям обіцяють в липні зниження цін на овочі та фрукти

Аграрний ринок
348
Експерти прогнозують, що в липні ціни на овочі та фрукти в Україні знизяться в середньому на 25-30%, повідомила прес-служба асоціації “Український клуб аграрного бізнесу”.
“У липні очікується зниження цін на овочі та фрукти через початок нового сезону, зниження очікується в середньому на 25-30%”, – говориться в повідомленні.
Як повідомила прес-служба, в червні ціна овочів і фруктів росла. Найбільше подорожчала капуста – на 54%, і цибуля – на 43%. Картопля подорожчала на 19%, морква – на 18%, буряк – на 38%. Згідно з повідомленням, зростання цін на свинину на 10% зумовило незначне підвищення вартості на суміжних ринках яловичини (на 4%) і курятини (на 2%). Що стосується молока, оскільки виробництво цього продукту в травні-червні зазвичай є піковим, його вартість минулого місяця істотно не змінилася. У липні експерти прогнозують можливе незначне підвищення вартості молока.
Прес-служба додала, що ціни на бакалійну продукцію в червні були відносно стабільними, за винятком гречки і цукру, які подешевшали на 6% і 1% відповідно. У поточному місяці ціни на цю продукцію, за прогнозами аналітиків, суттєво не зміняться.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас