Ford заплатить Мексиці $65 млн компенсації за відмову від будівництва заводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford заплатить Мексиці $65 млн компенсації за відмову від будівництва заводу

Фондовий ринок
356
Уряд мексиканського штату Сан-Луїс-Потосі повідомив, що американський автовиробник Ford виплатить штату компенсацію в розмірі 65 мільйонів доларів (близько 1,2 мільярда песо) за відмову від будівництва заводу на його території.
На самому початку року автокомпанія повідомила, що не буде вкладати обіцяні 1,6 мільярда доларів в будівництво заводу в Сан-Луїс-Потосі, а направить протягом чотирьох років 700 мільйонів доларів у розвиток свого виробництва в американському штаті Мічиган.
За словами губернатора штату Хуана Мануеля Каррераса, переговори з Ford йшли повільно і важко, проте у результаті сторонам вдалося дійти згоди без необхідності вдаватися до міжнародних судів.
Таким чином, Сан-Луїс-Потосі компенсує свої витрати в розмірі 500 мільйонів песо (близько 27 мільйонів доларів), понесені на першому етапі реалізації невдалого проекту і пов’язані з платежем за земельну ділянку площею 280 гектарів для заводу.
“За допомогою коштів від закриття переговорів з Ford уряд Сан-Луїс-Потосі почне нові гілки будівництва дорожньої розв’язки “Хуарес” для забезпечення кращого руху в штаті”, – написав пізніше губернатор у своєму мікроблозі в Twitter.
Свої плани Ford поміняв на тлі передвиборних заяв Дональда Трампа, який виступав за збереження робочих місць в США і недопущення перенесення виробництв до країн з дешевшою працею. Трамп пригрозив тоді обкласти митом іншого американського автовиробника General Motors, який нібито ввозить до США складені в Мексиці автомобілі.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас