Siemens створила спецгрупу для перевірки повідомлень про постачання її турбін до анексованого Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Siemens створила спецгрупу для перевірки повідомлень про постачання її турбін до анексованого Криму

Фондовий ринок
920
Німецька компанія Siemens AG створила спеціальну групу для перевірки повідомлень про те, що турбіни її виробництва були поставлені в окупований Крим в обхід санкцій ЄС, йдеться в заяві на офіційному сайті виробника.
Раніше агентство Рейтер з посиланням на три джерела, знайомі з ситуацією, повідомило, що Росія поставила до анексованого Криму вироблені Siemens турбіни для електростанції, незважаючи на санкції Європейського союзу, які забороняють фірмам ЄС поставляти на півострів енергетичні технології. Пізніше прес-секретар компанії Міхаель Фрідріх заявив, що компанія Siemens AG не постачала турбіни в Крим.
“Ми серйозно ставимося до цих чуток і сформували для вивчення питання спеціальну групу, яка ретельно працює над з’ясуванням фактів”, – йдеться в заяві.
Якщо будуть виявлені випадки перенаправлення закуплених у компанії турбін в Крим, це буде розглядатися як порушення контрактних угод, зазначається в повідомленні. В цьому випадку Siemens зробить все можливе, щоб “не допустити використання обладнання в порушення закону, зокрема, не буде здійснювати поставки і надавати послуги зі встановлення та введення в експлуатацію або гарантійне обслуговування”.
У свою чергу, компанія “Технопромекспорт” заявила, що для енергооб’єктів у Криму було закуплено чотири комплекти турбін на вторинному ринку і проведена модернізація установок силами російських заводів і інжинірингових компаній.

Довідка Finance.UA:

  • 6 липня в ЗМІ з’явилася інформація, що Росія в обхід санкцій здійснила поставку до окупованого Криму німецьких газових турбін Siemens.
  • У зв’язку з антиросійськими санкціями ЄС заборонив європейським компаніям поставляти енергетичні технології на територію Кримського півострова.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас