Кожен десятий комп'ютер в Україні заразився вірусом Petya — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен десятий комп'ютер в Україні заразився вірусом Petya

Кримінал
1219
За приблизними підрахунками, в результаті хакерської атаки, що сталася 27 червня, було виведено з ладу до 10% приватних, урядових і корпоративних комп’ютерів в Україні.
Про це повідомив заступник глави Адміністрації президента (АП), колишній директор Microsoft Ukraine Дмитро Шимків.
Шимків уточнив агентству Associated Press, що це приблизні дані і що вони не включають деяких категорій бізнес-комп’ютерів.
За словами заступника глави АП, половина уражених урядових і комерційних комп’ютерів стали зовсім непридатними для використання.
Через дев’ять днів після хакерської атаки і поширення вірусу офіційні особи ще повинні підбити підсумки того, що сталося. Однак уже відомо, що це справа великих масштабів. Наприклад, в Національному банку України вже заявили, що від атаки постраждала третина українських банків.
Експерт з кібербезпеки Віктор Жора каже, що представлені АП дані “реалістичні” і йому відомо про зараження вірусом від двох з половиною до трьох тисяч комп’ютерів. Серед жертв були також численні іноземні компанії.

Довідка Finance.UA:

  • Хакерській атаці 27 червня піддалися близько 30 банків. За перші два дні кіберполіція зареєструвала понад 1,5 тисячі випадків зараження комп’ютерних систем держустанов, комерційних структур і персональних комп’ютерів. У зв’язку з кібератакою також було проведено нараду в РНБО.
  • Також 6 липня Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України попередила про загрозу нової кібератаки на Україну.
За матеріалами:
Голос Америки
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас