Нацбанк оголосив своє рішення щодо облікової ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк оголосив своє рішення щодо облікової ставки

Кредит&Депозит
1753
Правління Національного банку України прийняло рішення залишити облікову ставку незмінною на рівні 12,5% річних. Це пов’язано з необхідністю нівелювати ризики для досягнення цілей з інфляції у 2017-2018 роках.
Про це йдеться на сайті Національного банку.
НБУ зазначає, що інфляційні процеси в цілому залишалися контрольованими. Хоча в останні місяці споживча інфляція очікувано прискорювалася, базова інфляція була стабільною. Прискорення загальної інфляції до 13,5% у травні та приблизно до 15% у червні, за оцінками Національного банку, дещо перевищувало траєкторію прогнозу Національного банку, опублікованого в Інфляційному звіті.
Це було зумовлено насамперед подорожчанням сирих продуктів харчування. Підвищення цін на м’ясні та молочні продукти на світовому ринку активізувало експорт вітчизняної продукції, в результаті чого її пропозиція на внутрішньому ринку скоротилася. А втрата частини врожаю внаслідок весняних заморозків і збільшення пропозиції дорожчої імпортованої продукції відобразилися на внутрішніх цінах на овочі та фрукти.
Водночас, базова інфляція була нижчою за очікувану і в травні становила 6,5%. Стримуючими факторами для неї виступали нижчий за потенційний рівень сукупного попиту, виважені фіскальна та монетарна політика.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас