Апеляційний суд підтвердив незаконність визнання "Динамо" пов'язаною з Приватбанком особою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Апеляційний суд підтвердив незаконність визнання "Динамо" пов'язаною з Приватбанком особою

Фондовий ринок
517
Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив незаконність визнання футбольного клубу “Динамо” (Київ) пов’язаною особою з Приватбанком.
Про це йдеться в ухвалі суду від 27 червня.
13 грудня 2016 року Національний банк визнав “Динамо” пов’язаною з Приватбанком особою.
Футбольний клуб звернувся до Окружного адміністративного суду з позовом до Національного банку, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, тимчасового адміністратора Приватбанку і самого банку.
Позовні вимоги клубу полягали у визнанні незаконним рішення НБУ про пов’язаність, а також визнання незаконним наказу тимчасового адміністратора Приватбанку від 20 грудня 2016 року в частині зупинення/блокування/припинення видаткових операцій за рахунками клубу.
20 березня Окружний адмінсуд Києва частково задовольнив позов “Динамо” в частині зазначених вимог. Задовольняючи позовні вимоги, суд виходив з того, що НБУ не має права визначати зв’язаність осіб виключно на підставі положень ч. 1 ст. 52 закону “Про банки і банківську діяльність” без застосування ознак за характером відносин і за характером операцій.
Крім того, суд вважає, що керівник “Динамо” не відповідає ознакам пов’язаної з банком особи, а роздруківка з сайту телеканалу “ТЕТ” про структуру власності не є формою здійснення банківського нагляду.
Водночас відомості з Єдиного держреєстру юридичних осіб не містять даних про Ігоря Суркіса як власника частки ТРКТЕТ”.
НБУ і Фонд гарантування вкладів подали апеляцію на це рішення, оскільки вважають співвласника і керівника “Динамо” Ігоря Суркіса пов’язаною з Приватбанком особою.
27 червня апеляція була відхилена, а рішення суду першої інстанції залишено чинним.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас