Як перенесення траншу МВФ вплине на курс гривні - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як перенесення траншу МВФ вплине на курс гривні - експерти

4760
Після новини про замороження траншу котирування долара поповзли вгору. Такий ефект був очевидний, вважає аналітик “Альпарі” Максим Пархоменко. Найближчим часом це буде негативно впливати на валюту, але експерти не очікуються сильного падіння гривні.
“Через активність експортерів і початку збору врожаю як мінімум до кінця літа долар буде торгуватися близько 26 гривень. В подальшому, вже на осінь, цілком ймовірне зміцнення долара до 27 і більше. Замороження траншу буде негативно впливати в найближчій перспективі, але глобально не позначиться на ситуації на валютному ринку до кінця літа”, – упевнений експерт.
Водночас експерт Олександр Паращій зазначає: інформація про транш впливає на валютний ринок тільки психологічно, безпосередньо від кредиту курс гривні не залежить. Однак, коли з’являються новини про затримку траншу, попит на валюту зростає, гравці ринку очікують девальвацію і при стабільному попиті самі її провокують.

Довідка Finance.UA:

  • Програмою МВФ передбачено отримання Україною близько 17 млрд доларів.
  • Київ вже отримав 8,7 мільярда доларів.
  • 3 квітня МВФ схвалив виділення Україні четвертого траншу програми розширеного фінансування в розмірі одного мільярда доларів доларів. Гроші почали надходити на рахунки НБУ 5 квітня.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас