В Україні змінили порядок оскарження відмови в реєстрації податкової накладної — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні змінили порядок оскарження відмови в реєстрації податкової накладної

Казна та Політика
888
Порядок і особливості оскарження відмови в реєстрації податкової накладної або розрахунку коригування (ПН/РК) в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН) затвердив Кабінет міністрів на засіданні 4 липня.
Згідно з проектом постанови, наявним в розпорядженні агентства “Інтерфакс-Україна”, платник податків може оскаржити рішення Державної фіскальної служби (ДФС) протягом 10 календарних днів після отримання рішення про відмову.
Такими скаргами буде займатися комісія ДФС з питань розгляду скарг.
Як повідомлялося, згідно з прийнятими в кінці 2016 року правками до Податкового кодексу, з 1 липня 2017 року запроваджується автоматична реєстрація ПН/РК в ЄРПН, однак ДФС отримує право відмовити в такій реєстрації, керуючись низкою критеріїв оцінки ступеня ризиків, які вже визначило Міністерство фінансів наказом від 13 червня.
За оцінками ДФС станом на червень, застосування таких критеріїв у роботі ЄРПН зупинило б реєстрацію менш ніж 0,1% НН/РК 200-400 підприємств загальною сумою кілька сотень мільйонів гривень.
У ДФС вказували, що затвердження Кабміном порядку оскарження відмови завершує формування нормативної бази роботи ЄРПН в новому режимі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас