Бельгія просить Україну направити запит про екстрадицію колишнього голови правління банку "Фінанси та Кредит" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бельгія просить Україну направити запит про екстрадицію колишнього голови правління банку "Фінанси та Кредит"

Фондовий ринок
1416
Бельгія просить Україну направити запит про екстрадицію колишнього голови правління банку “Фінанси та Кредит” Володимира Хливнюка.
Про це йдеться в матеріалах Апеляційного суду Києва.
Генеральна прокуратура розслідує незаконність фінансової угоди посадових осіб банку “Фінанси і Кредит”, які за допомогою нерезидентів України, в тому числі офшорної компанії Nasterno Commercial Limited (кінцевим бенефіціарним власником є колишній помічник депутата Костянтина Жеваго Олександр Демченко), незаконно вивели активи банку на суму понад 1 млрд гривень.
Досудовим розслідуванням встановлено, що екс-голова правління банку Володимир Хливнюк підозрюється в заволодінні за попередньою змовою з групою осіб чужим майном в особливо великих розмірах.
18 січня 2017 року йому було поштою направлено повідомлення про підозру за місцем реєстрації.
7 лютого Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання прокурора про затримання Хливнюка.
Згідно з листом департаменту Інтерполу і Європолу Національної поліції України, станом на 28 березня Хливнюк перебуває в міжнародному розшуку з метою арешту і подальшої екстрадиції в Україну.
Згідно з листом Департаменту Інтерполу і Європолу Нацполіції від 14 квітня, було встановлено фактичне місцезнаходження банкіра в Бельгії.
Бельгійська сторона просить Україну направити офіційний запит про видачу останнього як дипломатичними каналами, так і каналами Інтерполу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас