Двоє китайських мільярдерів втратили понад $1,5 млрд після партійної критики онлайн-гри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Двоє китайських мільярдерів втратили понад $1,5 млрд після партійної критики онлайн-гри

Фондовий ринок
775
Двоє китайських мільярдерів – Чжан Чжидун і Ма Хуатен – втратили більше ніж $1,5 млрд на двох за півдня. Це сталося після того, як Комуністична партія Китаю порівняла онлайн-гру Honor of Kings, виробництвом якої займається заснована ними Tencent Holdings, з «отрутою».
Як пише South China Morning Post, 4 липня в «Женьмінь жибао», офіційній газеті Компартії КНР, вийшла стаття про те, що Honor of Kings є «отрутою» і «наркотиком», який шкодить підліткам. У матеріалі йшлося, що кількість користувачів гри в Китаї – близько 80 млн, тобто фактично в неї грає кожен 17-й житель країни. У статті також наводиться кілька прикладів того, як надмірне захоплення Honor of Kings призводило до фатальних наслідків.
Акції відреагували на інцидент різким зниженням: папери впали на 5,1% на Гонконгській біржі, до $266,4 за акцію, скоротивши капіталізацію компанії майже на $17,5 млрд. Згідно з даними Forbes Real Time, після цього статки Жана Жидона за півдня скоротилися на $435 млн, до $10,5 млрд, а Ма Хуатенга – на $1,2 млрд, до $30,8 млрд.
«Інвестори дуже стурбовані показниками Tencent, враховуючи, що більша частина доходів холдингу залежить від продажів гри», — говорить Вей Вей, трейдер Huaxi Securities. «Контроль з боку уряду в ігровій індустрії, швидше за все, буде посилюватися», — додає він.
За матеріалами:
Forbes
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас