Україна отримала від НАТО обладнання у сфері кіберзахисту на 1 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна отримала від НАТО обладнання у сфері кіберзахисту на 1 млн євро

Казна та Політика
317
В рамках першого етапу співпраці з Трастовим фондом Україна–НАТО у сфері кіберзахисту Україна отримала технічне обладнання та програмне забезпечення на суму EUR1 млн, заявив голова СБУ Василь Грицак.
“Сума за першим траншем становить близько 1 млн євро. У наших фахівців досить хороша кваліфікація для того, щоб працювати на цьому обладнанні. У програму реалізації першого етапу входить не тільки постачання обладнання, але і тренінги”, – сказав Грицак журналістам після церемонії завершення першого етапу співробітництва України з Трастовим фондом Україна – НАТО у сфері кіберзахисту.
Він також додав, що найближчим часом ця техніка буде встановлена “на базі Міністерства закордонних справ”.
“Ми дуже цінуємо внесок країн – учасниць Трастового фонду Україна-НАТО, які підтримують Україну у питаннях побудови власної системи кібербезпеки”, – зазначив В. Грицак.

Довідка Finance.UA:

  • У вівторок, 27 червня Національний банк України попередив банки і інших учасників фінансового сектору про здійснювану зовнішню хакерську атаку невідомим вірусом.
  • Про пошкодження внутрішніх комп’ютерних мереж у зв’язку з кібератакою заявили в аеропортах “Бориспіль” і “Київ”.
  • Також постраждали комп’ютери Запоріжжяобленерго, Дніпроенерго та Дніпровської електроенергетичної системи. Проте в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості заявили, що, незважаючи на спроби інтервенції, об’єднана енергосистема України працює стабільно.
  • Експерти Group-IB заявили, що причиною масштабної атаки на компанії України став вірус-шифрувальник Petya, який блокує комп’ютери і вимагає $300 викупу в біткоїнах.
  • Спосіб поширення в локальній мережі аналогічний вірусу WannaCry.
  • Також, раніше СБУ підтвердили, що до атаки вірусом Petya.A були причетні спецслужби Росії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас