Влада США підозрює Caterpillar в приховуванні звітів про експортну діяльність - WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада США підозрює Caterpillar в приховуванні звітів про експортну діяльність - WSJ

Фондовий ринок
171
Caterpillar Inc., найбільший в світі виробник дорожньо-будівельного і гірського устаткування, не надав регуляторам низку обов’язкових звітів про експортну діяльність, що підсилює підозри влади в тому, що компанія намагалася ухилитися від податків, пише The Wall Street Journal з посиланням на поінформовані джерела.
За словами джерел, відсутність необхідних документів було виявлено в рамках поточного розслідування щодо компанії на предмет порушення експортних положень та податкового законодавства США. Розслідування переважно ведеться відносно швейцарського підрозділу Caterpillar.
Імовірно, влада знайшла розбіжність між документами, наданими компанією за запитом слідчих органів, та інформацією, розміщеною в автоматизованій системі міністерства торгівлі США. Компаніям, які розміщують в системі невірні дані, загрожує штраф або кримінальне переслідування.
Колишній високопоставлений співробітник Мінторгу на умовах анонімності повідомив, що причина невідповідності може полягати в простій помилці електронної системи і не обов’язково бути наслідком навмисних дій.
Джерела відзначають, що розслідування діяльності Caterpillar перебуває на ранній стадії, але перевірка і подальший судовий розгляд може затягнутися на роки. Поки що ніяких звинувачень компанії пред’явлено не було.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас