У Сінгапурі з'явиться унікальний опріснювальний завод — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Сінгапурі з'явиться унікальний опріснювальний завод

Технології&Авто
841
У Сінгапурі почалося будівництво першого в світі опріснювального заводу, який буде здатний обробляти як солону морську воду, так і прісну з сусіднього водосховища одночасно, економлячи енергію під час дощів. Закінчити будівництво планують у 2020 році, повідомляє The Straits Times.
Міністр навколишнього середовища і водних ресурсів Сінгапуру Масагос Зулкіфлі повідомив, що завод буде виробляти 30 млн. галонів питної води на день. Вартість заводу міністр відмовився озвучувати. Ще один опріснювальний завод з такими самими можливостями повинен з’явитися на острові Джуронг також до 2020.
Один з ключових процесів в опрісненні води — зворотний осмос, при якому вода проходить через мембрану, що зберігає сіль, при високому тиску.
Завод використовує окрему подвійну проточну камеру з клапаном, який може перемикатися між прийомом морської води або води з водосховища. При використанні води з водосховища потрібний більш низький тиск, а значить, і менше енергії, необхідної для зворотного осмосу, і менше кроків потрібно в процесі очищення води.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас