ГПУ має запитання до колишнього керівництва Приватбанку і НБУ про незаконну видачу кредитів - Луценко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ має запитання до колишнього керівництва Приватбанку і НБУ про незаконну видачу кредитів - Луценко

Фондовий ринок
748
Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляє про наявність запитань до колишнього керівництва Приватбанку і представників Національного банку про незаконну видачу кредитів в грудні 2016 року.
Про це журналістам у понеділок заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.
“У мене напередодні сьогоднішнього засідання регламентного комітету відбулася нарада щодо 2 епізодів. В грудні (2016 року), вже після рішення НБУ про пов’язаність 2 фірм з керівництвом Приватбанку, а таке рішення робило неможливим видачу їм кредитів, відбулося їх перекредитування на величезні суми, які потім не були повернуті. В даний момент у нас запитання до членів кредитного комітету Приватбанку, яких ми допитуємо в останні 2 тижні, а також представників НБУ, які повинні були наглядати за переоформленням кредитів. І до однієї, і до іншої сторони у нас є запитання, і після проведення експертиз ГПУ зможе пред’явити підозру”, – сказав він.
Луценко повідомив, що НАБУ і САП зі свого боку також розслідують події, що відбувалися в Приватбанку напередодні націоналізації.

Довідка Finance.UA:

  • 21 грудня Приватбанк, який контролювали бізнесмени Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, перейшов у державну власність.
  • При проведенні націоналізації Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов зобов’язалися реструктуризувати кредити пов’язаним юридичним особам до липня 2017 року. Дану вимогу також зафіксовано в меморандумі МВФ.
  • Приватбанк домовився з консорціумом у складі фінансово-холдингової компанії Rothschild & Co, незалежної інвестиційно-банківської компанії FinPoint і аудиторсько-консалтингової компанії EY (Ernst & Young) про переговори щодо реструктуризації кредитів.
  • 3 липня Національний банк заявив, що Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов не виконали зобов’язання щодо реструктуризації кредитів Приватбанку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас