The Washington Post: якби Facebook був релігією, вона була б другою за величиною в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

The Washington Post: якби Facebook був релігією, вона була б другою за величиною в світі

Фондовий ринок
239
Минулого тижня компанія Facebook оголосила, що 2 мільярди людей – більше ніж чверть населення світу – тепер є активними користувачами соціальної мережі, яку Марк Цукерберг створив у своїй кімнаті в гуртожитку 13 років тому.
Про це пише Крістофер Інгрем у статті “Якби Facebook був релігією, вона була б другою за величиною в світі”, опублікованій на сайті газети The Washington Post.
Два десятиліття тому сама ідея того, що мільярди людей будуть пов’язані одним продуктом, здавалася абсурдною, тільки якщо “продукт”, про який йде мова, не був, скажімо, релігійним текстом.
Але тепер Facebook має більше послідовників, ніж будь-яка релігія в світі, за винятком християнства, яке компанія може перевершити всього за кілька років. За даними Ethnologue, каталогу світових мов, користувачів Facebook зараз більше, ніж носіїв будь-якої з мов світу (точні підрахунки складно надати, але більша частина населення Китаю може говорити китайською мовою (манадарин), що робить цю мову найпоширенішою на планеті).
Лайки, шери, коментарі і запити в друзі – все це стає наближчою людству універсальною мовою. Ще більш вражаючою, ніж самі цифри, є швидкість, з якою Facebook здобув чверть людства.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас