Коломойський прокоментував переговори щодо реструктуризації боргів ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коломойський прокоментував переговори щодо реструктуризації боргів ПриватБанку

Фондовий ринок
2813
Колишні акціонери “ПриватБанку” беруть участь у переговорах щодо реструктуризації кредитів.
Про це повідомив один з екс-власників “Приватбанку” Ігор Коломойський.
“Можу повідомити, що колишні власники “ПриватБанку”, відповідно до взятих на себе зобов’язань, беруть участь у переговорному процесі щодо реструктуризації своїх кредитів з консорціумом компаній, які отримали мандат на представництво інтересів Мінфіну і “ПриватБанку”, який був узгоджений з Міжнародним валютним фондом”, – заявив Коломойський.
Він зазначив, що цей переговорний процес почався в червні цього року, відбувається в штатному режимі і триватиме протягом необхідного для досягнення домовленостей часу.
“На мій погляд, інформаційний галас, який підняли чиновники Національного банку України щодо реструктуризації кредитів колишніх акціонерів “Приватбанку”, пов’язаний з непоінформованістю представників НБУ про те, що відбувається переговорному процесі (до якого вони не мають стосунку). Цілком імовірно, що заяви НБУ, які йдуть в розрізі з даними офіційної аудованої звітності банку і спотворюють суть аудиту, викликані бажанням зняти з себе відповідальність за непрофесіоналізм і вартість для суспільства прийнятих Нацбанком рішень щодо націоналізації “ПриватБанку”, – впевнений Ігор Коломойський.

Довідка Finance.UA: 
  • 18 грудня 2016 року уряд прийняв рішення про націоналізацію ПриватБанку, кінцевими бенефіціарами якого на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.
     
  • Таким чином, держава отримала 100% в його капіталі, а ПриватБанк був докапіталізований на суму 116,8 млрд грн.
     
  • За даними Національного банку України 2016 рік ПриватБанк закінчив зі збитками 135,31 млрд гривень, що становить 80% загального збитку, отриманого українськими банками торік.
     
  • В результаті аудиту з’ясувалося, що 100% корпоративного кредитного портфеля Приватбанку було видано пов’язаним особам, і фінустанова потребує додаткової капіталізації ще мінімум на 38 млрд грн.

За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас