Суд відмовився повернути сирійцям конфісковане Україною судно Sky Moon і соду на 18,5 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд відмовився повернути сирійцям конфісковане Україною судно Sky Moon і соду на 18,5 млн грн

Кримінал
651
Апеляційний суд Одеської області залишив без змін постанову суду першої інстанції, якою громадянина Сирії, капітана судна «Sky Moon» визнали винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст 482 ТК України та наклав адміністративне стягнення у вигляді конфіскації в дохід держави предмета контрабанди (понад 3000 тонн технічної соди) вартістю майже 18,5 млн грн, повідомила прес-служба Генпрокуратури.
Правоохоронці також нагадали, що також в дохід держави було конфісковано і транспортний засіб — судно «Sky Moon» (прапор — Танзанія), яке використовувалося для вчинення правопорушення.
Зазначене судно було затримано 30 листопада 2016 року поблизу порту Рені співробітниками Державної прикордонної служби України та Державної фіскальної служби в рамках спільної операції з військовою прокуратурою Південного регіону України.
У березні 2017 року з ініціативи військової прокуратури Південного регіону України до Малиновського районного суду Одеси був спрямований адміністративний протокол, складений Одеською митницею, про порушення митних правил відносно капітана танзанійського судна «Sky Moon».
Санкція ч. 1 ст. 482 МК України (переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України поза митним контролем) передбачає покарання у вигляді накладення штрафу у розмірі 100% вартості товарів, транспортних засобів — безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів, транспортних засобів, що використовувалися для переміщення товарів — безпосередніх предметів порушення митних правил через митний кордон України поза митним контролем.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас