В Україні за грант ЄС і СБ створять систему обліку чиновників і портал вакансій держслужби — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні за грант ЄС і СБ створять систему обліку чиновників і портал вакансій держслужби

Казна та Політика
166
Єдиний портал вакансій держслужби і систему обліку державних службовців планується запустити до кінця 2017 року в рамках першого етапу реалізації проекту щодо зміцнення системи управління державними ресурсами за кошти гранту Світового банку та ЄС, повідомив голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко.
“Кожен громадянин України зможе побачити в розрізі кожного органу влади, починаючи від районних адміністрацій і до міністерства, секретаріату Кабінету міністрів, які є вакансії, вимоги до цієї посади, коли оголошено конкурс, які потрібно подати документи”, – зазначив він.
За його словами, всю кадрову документацію держслужбовців переведуть в електронний режим, а також відкриють доступ до інформації про заробітні плати держслужбовців.
Служби управління персоналом зможуть мати всю інформацію про кандидата, який претендує на ту чи іншу державну посаду – назвав одну з переваг нової системи К. Ващенко.
“Будуть знати, які у кандидата були догани, проблеми. Це спростить розуміння, з ким ти працюєш… Часто штучно утримують вакансії, щоб збільшувати фонд преміювання, наприклад. Є люди, які виконують однакові функції”, – назвав поточні проблеми голова Нацагентства.
Він зазначив, що скорочення держслужбовців не є самоціллю цієї реформи, а може бути тільки наслідком скорочення непотрібних регуляторних актів та функцій. “Спочатку слід провести аудит. Тоді зрозуміємо, скільки держслужбовців нам потрібно. Це призведе до підвищення ефективності держуправління і зменшення видатків держави з бюджету на утримання держапарату”, – сказав К. Ващенко.

Довідка Finance.UA:

  • Грант у розмірі EUR5 млн виділяється на реформування сфери державного управління і фінансового сектору економіки.
  • Гроші розподілять між двома проектами — створення системи прозорих фінансів і системи управління людськими ресурсами.
  • Проект розрахований на три роки. Перші результати очікуються протягом двох років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас