Приватбанк: Коломойський та Боголюбов порушили обіцянку, Мінфін чекає звіту Rothschild — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватбанк: Коломойський та Боголюбов порушили обіцянку, Мінфін чекає звіту Rothschild

Фондовий ринок
4370
Екс-акціонери “Приватбанку” Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов станом на 29 червня не виконали взяті зобов’язання про реструктуризацію кредитного портфеля банку до 1 липня. Але для оцінки їхніх дій необхідний звіт залученого “Приватбанком” радника Rothschild&Co, – заявив міністр фінансів Олександр Данилюк.
“На цей момент зобов’язання не виконані. Але переговори ще тривають. За результатами ухвалюватимуться рішення. Є юридичні поняття: ми повинні дочекатися 1 липня”, – сказав міністр.
Він додав, що також має бути незалежна оцінка, для чого і був притягнутий консорціум міжнародних компаній на чолі з Rothschild&Co, до складу якого також входять ТОВ “Ернст енд Янг” (EY) і ТОВ “Финпоинт” (FinPoint).
Данилюк ще раз нагадав, що екс-акціонери “Приватбанку” в односторонньому порядку заявили про зобов’язання з реструктуризації портфеля в листі на адресу Кабміну.
За його словами, у випадку порушення цих зобов’язань наслідки для екс-акціонерів чітко врегульовані законом, однак цим питанням повинні займатися правоохоронні органи відповідно до підслідності: Генеральна прокуратура, Нацполіція.

Довідка Finance.UA

  • У грудні 2016 року було націоналізовано найбільший в Україні “Приватбанк”.
  • Докапіталізація цієї банківської установи оцінювалася на рівні близько 150 млрд. грн.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас