ЗМІ: Комітет сенату США схвалив проект військового бюджету, який передбачає допомогу Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Комітет сенату США схвалив проект військового бюджету, який передбачає допомогу Україні

Казна та Політика
524
Комітет сенату США у справах збройних сил схвалив проект військового бюджету, який передбачає виділення близько $ 700 млрд на військові потреби, повідомляють американські ЗМІ.
Так, проект передбачає виділення $ 621,5 млрд на оборонні витрати плюс ще $ 75 млрд на військові операції за кордоном. Однак, за даними ЗМІ, $ 10 млрд з цих $ 75 млрд планується перенаправити на фінансування оборонних проектів всередині США.
За інформацією газети The Washington Post, сенатори пропонують виділити $ 500 млн на надання допомоги Україні, в тому числі – летальної зброї. У проекті бюджету зберігаються обмеження на пряму співпрацю з російськими військовими, які були введені США після приєднання Криму до РФ.
Газета відзначає, що комітет виступив за виділення $ 4,6 млрд на заходи щодо посилення обороноздатності на сході Європи. Зокрема, близько $ 100 млн пропонується використовувати на фінансування програми, в рамках якої Пентагон допомагає країнам Балтії посилити оборону і запобігати “російській агресії”.
“У комітеті вважають, що США повинні робити більше для запобігання російській агресії. Це стосується як діяльності Росії за кордоном, так і в кіберпросторі”, – йдеться в документі.
Газета повідомляє, що в схваленому комітетом проекті пропонується розробити програму створення нових балістичних ракет наземного базування.
Також сенатори з комітету вважають за необхідне заборонити Пентагону використовувати продукцію компанії Kaspersky Lab на своїх комп’ютерах в зв’язку з висловленими Вашингтоном побоюваннями, що вона може бути пов’язана з російським керівництвом.
Нарешті, комітет закликав Пентагон надати йому інформацію про діяльність РФ в рамках так званої “гібридної” війни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас