Ухилення від податків: Газпром повернув Україні 1,7 мільйона — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ухилення від податків: Газпром повернув Україні 1,7 мільйона

Енергетика
818
Представництво ТОВ «Газпром экспорт» в Україні, викрите в ухиленні від сплати податків у значному розмірі, за результатами досудового розслідування повністю відшкодувало 1,7 млн грн збитків, завданих держбюджету діями службової особи представництва.
Про це повідомляє прокуратура Києва.
“Слідством встановлено, що вказане Представництво, отримавши конвертовану валюту у доларах США та російських рублях у вигляді фінансування від материнської компанії – нерезидента ТОВ «Газпромэкспорт» (Росія), шляхом заниження валових доходів ухилилися від сплати податку на прибуток на суму понад 1,7 млн грн. За результатами досудового розслідування у повному обсязі забезпечено відшкодування шкоди, завданої злочинними діями службової особи Представництва, та поповнено бюджет країни на вищевказану суму”, – йдеться в повідомленні.
Як зазначається, під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №5 слідчими податкової міліції ДФС в Оболонському районі столиці завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою заступника керівника Представництва ТОВ «Газпром экспорт» в Україні у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України, тобто умисне ухилення від сплати податків у значному розмірі.
Наразі кримінальне провадження скеровано до суду для прийняття рішення, уточнили в прокуратурі.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас