Україна очікує надходження обладнання для кіберзахисту в рамках трастового фонду НАТО - Климпуш-Цинцадзе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна очікує надходження обладнання для кіберзахисту в рамках трастового фонду НАТО - Климпуш-Цинцадзе

Казна та Політика
402
З урахуванням недавньої хакерської атаки Україна очікує надходження обладнання для кіберзахисту в рамках трастового фонду НАТО, а також розраховує на збільшення його фінансування, повідомила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.
“Відносно трастового фонду з кібербезпеки: це один з фондів, які використовуються … На даний момент ми очікуємо надання обладнання, яке допоможе нам забезпечити більш активну і більш спроможну систему кіберзахисту від Румунії, яка є країною-лідером саме в цьому трастовому фонді”, – сказала вона журналістам перед міжнародною конференцією “Україна – ЄС: інтеграція в мінливому світі” в Києві в четвер.
І.Климпуш-Цинцадзе зазначила, що з боку України за прийом обладнання відповідає Служба безпеки України.
“Це питання максимум місяців, але думаю, що власне і тижня, коли воно (обладнання ред.) надійде в Україну”, – сказала вона, відповідаючи на питання про терміни поставки такого обладнання
За словами віце-прем’єра, з урахуванням недавньої кібератаки Україна розраховує на збільшення фінансування трастового фонду з кібербезпеки, обсяг якого зараз становить понад EUR1 млн.

Довідка Finance.UA

  • 27 червня Національний банк України попередив банки та інших учасників фінансового сектору про здійснювану зовнішню хакерську атаку невідомим вірусом.
  • Експерти Group-IB заявили, що причиною масштабної атаки на компанії України став вірус-шифрувальник Petya, який блокує комп’ютери і вимагає $300 викупу в біткоїнах.
  • Попередньо експерти Департаменту кіберполіції України встановили, що вірусна атака на українські компанії виникла через оновлення програми “M.E.doc.” (Програмне забезпечення для звітності та документообігу).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас