Хакерська атака торкнулася ЧАЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакерська атака торкнулася ЧАЕС

Фінтех і Картки
1722
Через хакерську атаку в Чорнобильській атомній електростанції не працює електронний документообіг. Про це “Українській правді” повідомив начальник зміни ЧАЕС Володимир Ільчук.
“Попередня інформація, що деякі комп’ютери були заражені вірусом. Тому як тільки ця хакерська атака почалася, була дана персональна команда комп’ютерних робочих в місцях персоналу комп’ютери відключити”, – сказав Ільчук.
За його словами, ніякої радіаційної загрози через атаку немає.
“За радіаційну обстановку на станції зауважень немає. Перевищення контрольних рівнів немає. Тобто у нас по проммайданчику, по спорудах погіршення радіаційної обстановки не відбулося”, – зазначив він.
Також Ільчук повідомив, що хакерська атака вплинула на обмін документами на станції.
“Документообіг повністю зупинений, тому що зараз він у нас електронний. Тобто у нас рапорти, показники направляються по електронній пошті, і зараз робити це можливості немає”, – сказав він.

Довідка Finance.UA:

  • У вівторок, 27 червня Національний банк України попередив банки та інших учасників фінансового сектора про зовнішню хакерську атаку невідомим вірусом.
  • Також, в зв’язку з кібератакою обмежив надання своїх послуг клієнтам і “Ощадбанк”.
  • Крім того, про пошкодження внутрішніх комп’ютерних мереж в зв’язку з кібератакою заявили в аеропортах “Бориспіль” та “Київ”.
  • Експерти Group-IB заявили, що причиною масштабної атаки на компанії України став вірус-шифрувальник Petya, який блокує комп’ютери і вимагає $ 300 викупу в біткоіни.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас