Екс-міністр фінансів Бразилії отримав 12 років в'язниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-міністр фінансів Бразилії отримав 12 років в'язниці

Кримінал
115
Бразильський суд засудив колишнього міністра фінансів Антоніо Палоччі до 12 років позбавлення волі за корупцію і відмивання грошей, пише Reuters.
Рішення судді Серхіо Моро збільшить тиск на Палоччі, який служив міністром фінансів при колишньому президенті Луїсі Ігнасіо Лулі да Сілве.
Очікується, що угода зі слідством буде оголошена до вересня, коли генеральний прокурор Родріго Жано складе свої повноваження і буде замінений призначенцем президента Мішела Темера.
Палоччі, який був начальником штабу наступника Лули, Ділми Руссефф, запропонував детально розповісти про розслідувану схему відкату, яка може нашкодити шансам Лули на президентських виборах 2018 р.
Свідчення про визнання угоди з Палоччі, колись одним з найвпливовіших політиків Бразилії, могло розширити сферу розслідування, яке в даний час зосереджено на будівельних та інженерних фірмах, включаючи банки та інші корпорації.
Палоччі був поміщений у в’язницю в вересні за звинуваченням в тому, що він використовував схему хабарництва, направляючи гроші “Робітничій партії” Лули.
Палоччі звинувачують в переговорах з найбільшою будівельною групою Латинської Америки Odebrecht для зміни умов тендерів, щоб полегшити зацікавленість компанії в будівництві семи нафтових вишок для державної нафтової компанії Petrobras, після того як компанія програла в першому раунді торгів.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас