Два іспанські банки оголосили про злиття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Два іспанські банки оголосили про злиття

Фондовий ринок
360
Дві іспанські фінансові компанії, які були націоналізовані урядом після прориву “мильної бульбашки” на ринку нерухомості, оголосили сьогодні про злиття. Bankia SA, який є четвертим за величиною банком Іспанії, купує Banco Mare Nostrum SA (BMN).
Як повідомляє “Фінмаркет” з посиланням на Bankia, він випустить нові акції на користь акціонерів BMN на суму 6,7% об’єднаного капіталу компаній. В рамках угоди BMN, акції якого не обертаються на біржі, оцінений в 825 млн євро, або 0,41 балансової вартості його активів.
Bankia розраховує, що угода дозволить збільшити прибуток на акцію на 16% і скоротити витрати на 155 млн євро, або на 40% базових витрат BMN.
Bankia був сформований в 2010 році після об’єднання семи іспанських банків, а в 2011 році акції банку були розміщені на Мадридській фондовій біржі. Через рік після виходу на IPO Bankia зіткнувся з серйозними збитками.
Після кризи 2012 року Іспанія влила в Bankia 22 млрд євро, тоді як істотно менший за розмірами BMN отримав 1,65 млрд євро. Уряд продовжує контролювати близько 65% акцій кожного і банків через спеціально створений держфонд FROB. Після злиття влада має намір поступово продати акції об’єднаного банку.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас