Rio Tinto може отримати до 60% в новому канадському алмазному родовищі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Rio Tinto може отримати до 60% в новому канадському алмазному родовищі

Фондовий ринок
102
Австралійсько-британська гірничодобувна компанія Rio Tinto, що займає третє місце за обсягом алмазовидобутку в світі, може стати партнером в освоєнні родовища Star-Orion South Diamond (Саскачеван, Канада), йдеться в повідомленні канадської Shore Gold, що займається розвідкою алмазних родовищ.
Напередодні Shore Gold викупила у Newmont Canada 31% в СП Fort a la Corne, якому належить Star-Orion South Diamond, і стала його єдиним власником. Після цього Shore Gold уклала з Rio Tinto Exploration Canada угоду про СП, що передбачає опціон на частку до 60%.
На першому етапі Rio Tinto протягом 4,5 років може інвестувати $ 37 млн у розвиток родовища або здійснити комплекс робіт на ньому, від буріння до переробки руди. В результаті Rio Tinto отримає 51% в проекті. Ще протягом 3 років Rio Tinto може збільшити частку до 60%, інвестувавши $ 33,5 млн або підготувавши ТЕО проекту. Rio Tinto в будь-який час може внести платежі на адресу Shore Gold, замість здійснення робіт, і отримати частку. Обидві сторони отримали переважне право (right of first refusal) у разі продажу своєї частки третій стороні.
Окреслені (indicated) мінеральні ресурси проекту Star-Orion South Diamond налічують 393 млн тонн руди, що містить 55,4 млн карат алмазів. Середня ціна за даними на листопад 2015 року оцінювалася в $ 210 за карат. Прогнозні ресурси – ще 11,5 млн карат алмазів.
Rio Tinto зараз належить 60% в руднику Diavik (Канада) і 100% в австралійському Argyle. У минулому році Rio Tinto збільшила видобуток алмазів на 4%, до 17,9 млн карат.
Орієнтир на поточний рік – 19-24 млн карат, що буде максимальним рівнем у порівнянні з 2008 роком. Видобуток на Argyle, знаменитому великим вмістом рідкісних кольорових алмазів, закінчиться до 2020 року. У минулому році Rio відмовилася від розвитку проекту Bunder в Індії в рамках своєї програми зі скорочення витрат.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас