Два стартапи збираються запускати аеростати частіше і дешевше, ніж NASA — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Два стартапи збираються запускати аеростати частіше і дешевше, ніж NASA

Технології&Авто
245
Швидкий запуск і низька вартість можуть зробити гігантські аеростати, наповнені гелієм, більш доступним методом наукових досліджень в стратосфері, ніж багаторазові ракети. Два стартапи, World View Enterprises і Raven Aerostar, збираються запропонувати свої послуги вченим.
NASA вже запускало свої аеростати і планує робити це ще, але у агентства занадто багато інших проектів і чекати чергового запуску доведеться довго. World View Enterprises і Raven Aerostar сподіваються відправляти повітряні кулі частіше і дешевше: World View Enterprises обіцяє брати за політ сотні тисяч, а не $2 млн, як NASA.
Скоротить вартість вдасться здебільшого через менший розмір аеростата. У NASA вони обсягом 500 000 кубометрів, що дозволяє їм триматися в повітрі більше 50 днів і піднімати до 3,5 тонн вантажу. Апарати World View Enterprises всього 22 000 кубометрів об’ємом і розраховані всього на 50 кг і 12 годин польоту.
Звичайно, для тривалих експериментів з важким обладнанням пропозиція World View не підійде, але для тих, кому достатньо кількох днів, виграш в ціні і швидкості може виявитися важливішим. Плюс, на відміну від NASA, обидва стартапи здатні утримувати аеростати більш-менш на одній точці, щоб вивчати напрямок і силу повітряних течій, пише MIT Technology Review.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас