Відмова Південної Кореї від АЕС може збільшити попит на газ в довгостроковій перспективі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відмова Південної Кореї від АЕС може збільшити попит на газ в довгостроковій перспективі

Енергетика
308
Плани Південної Кореї поетапно відмовитися від використання атомної енергії призведуть до збільшення попиту на газ в довгостроковій перспективі, заявили Interfax Natural Gas Daily експерти.
Новий президент країни Мун Чже Ін оголосив про поступову відмову від АЕС 19 червня.
Це означає, що не тільки жоден з реакторів, запланованих попередньою адміністрацією, не буде побудований, але також і те, що жодна з існуючих в країні АЕС не зможе продовжити ліцензію на експлуатацію, заявив старший науковий співробітник Оксфордського інституту енергетичних досліджень (Oxford Institute for Energy Studies) Кин Ук Пек.
Раніше планувалося побудувати шість нових реакторів загальною потужністю 8,8 ГВт і ввести їх в дію до 2030 року. Це компенсувало б 5,6 ГВт потужностей, які мали бути виведені з експлуатації протягом того ж періоду.
Новий президент Південної Кореї має намір приділяти пріоритетну увагу використанню відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) і газу для заміни атомної енергії, також він виступає проти розширення використання вугілля, сказав експерт.
“Скорочені атомні потужності будуть замінені ВДЕ і СПГ. Однак поки не ясно, скільки з цих потужностей буде замінено СПГ, а скільки – ВДЕ”, – сказав Кин Ук Пек Interfax Natural Gas Daily.
При колишньому керівництві країни очікувалося, що збільшення потужностей електростанцій Південної Кореї, що працюють на газі, буде обмежено зростаючим використанням атомної енергії, зазначає старший аналітик Interfax Global Gas Analytics Катріона Скотт.
“Якщо відмова від АЕС буде реалізована, скорочення ядерної енергетики дасть можливість для зростання газових електростанцій. Однак ступінь скорочення атомних потужностей викликає питання”, – вважає вона.
Адміністрація нового президента оголосила, що націлена на підвищення частки ВДЕ до 20% споживання електроенергії в країні до 2030 року в порівнянні з приблизно 5% в 2016 році. Для вирішення цього завдання будуть потрібні значні інвестиції, вважає старший аналітик по СПГ в Wood Mackenzie Чжи Сінь Чонг.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас