Google перестане сканувати Gmail для показу таргетованої реклами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google перестане сканувати Gmail для показу таргетованої реклами

Рекламний ринок
730
Google повідомила, що перестане сканувати ящики користувачів Gmail з рекламною метою. Компанія практикувала такий підхід практично з самого запуску поштового сервісу. Вона могла використовувати вміст листів для показу користувачам таргетованої реклами.
Будь-яка людина могла від цього відмовитися. До того ж, методика поширювалася тільки на індивідуальних користувачів – корпоративні акаунти Google не зачіпала. Проте, керівник хмарного підрозділу Діана Грін (Diane Greene) розповіла в інтерв’ю з Financial Times, що через такий підхід Google було важче знаходити і утримувати клієнтів хмарних сервісів. Це пов’язано з плутаниною щодо бізнес-тактики Google і тим, що люди бояться довіряти компанії конфіденційні дані.
«Gmail в G Suite вже не використовується як засіб для персоналізації реклами, і Google вирішила пізніше в цьому році зробити те ж саме з безкоштовною версією Gmail, – написала Грін в блозі компанії. – Після внесення цих змін клієнтський вміст Gmail не використовуватиметься або скануватися для будь-якої персоналізації реклами. Завдяки цьому рішенню Gmail стає в один ряд з іншими продуктами Google в плані персоналізації реклами».
Грін прийшла в корпорацію в листопаді 2015 року. Її завданням було переконати якомога більше компаній в доцільності переходу на G Suite. Це було не найпростіше завдання, оскільки Microsoft і Amazon стали лідерами ринку хмарних сервісів. Перша здебільшого надає сервіси для підвищення продуктивності в компаніях, друга фокусується на хостингу. Тепер Google сподівається залучити нових клієнтів, переконавши їх, що її дії не ставлять під загрозу корпоративну конфіденційність.
Все це не означає, що користувачі перестануть бачити рекламу. Google як і раніше може аналізувати історію перегляду роликів на YouTube і пошуку, а також інші дії, які ви здійснюєте через акаунт Google.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас