На бізнес у Європі накладено зобов'язання ширше розкривати інформацію про роботу в соцсфері і в сфері екології - ЄК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На бізнес у Європі накладено зобов'язання ширше розкривати інформацію про роботу в соцсфері і в сфері екології - ЄК

Фондовий ринок
94
Компаніям, що працюють в країнах Євросоюзу, потрібно буде в типовій звітності ширше розкривати інформацію про свою діяльність в соціальній сфері та в сфері екології, йдеться в “керівних принципах”, прийнятих в понеділок Єврокомісією.
“Метою є підвищення прозорості та ефективності бізнесу, а також заохочення компаній до більш стійкого підходу”, – йдеться в комюніке Єврокомісії.
Нові керівні принципи допоможуть компаніям “послідовним і порівнянним чином” розкривати в поточній звітності інформацію про виконання “нефінансових вимог”.
“Європі потрібно взяти на себе ініціативу, щоб зробити економіку більш екологічною і більш стійкою”, – зазначив з цього приводу Валдіс Домбровскіс, заступник голови Єврокомісії з питань євро, соціального діалогу, фінансової стабільності, фінансових послуг і ринку капіталу.
“Надаючи відповідну інформацію про екологічні та соціальні показники, компанії роблять краще собі і допомагають своїм інвесторам, кредиторам і суспільству в цілому”, – додав В.Домбровскіс.
Новий документ доповнює вже існуючі правила ЄС щодо нефінансової звітності від 2014 року. Вони наказують бізнесу розкривати відповідну інформацію про свою політику, ризики та результати діяльності в галузі екології, соціальних і кадрових аспектів, а також прав людини, боротьби з корупцією, диверсифікації складу рад директорів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас