Українцям дозволили відкривати карткові рахунки в юанях і інших екзотичних валютах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям дозволили відкривати карткові рахунки в юанях і інших екзотичних валютах

Особисті фінанси
2050
Відсьогодні, 26 червня, Національний банк дозволив українцям обмінювати безготівкову/готівкову валюту на будь-яку іншу, яка знаходиться навіть у 2 групі Класифікатора валют (включає 104 валюти). Це неконвертовані грошові одиниці на кшталт російського рубля, турецької ліри, бразильського реала та ін.
Люди і банки не можуть повноцінно користуватися нововведеннями, але вже почали готуватися до новацій.
Як розповів директор банкнотного банкінгу Експрес-банку Андрій Львов, в першу чергу зараз опрацьовується запуск обміну валют таких країн, як Грузія і Туреччина, з якими спостерігається туристичний і торговий оборот.
Паралельно опрацьовуються і нові можливості для обміну в Україні китайської валюти. Вона давно входить у першу групу Класифікатора НБУ, тим не менш не дуже активно обслуговувалася нашими банками. Але з розвитком міжнародних поштових сервісів доставок фінансисти зацікавилися юанем.
«Звичайні громадяни та фізособи-підприємці замовляють товар через інтернет і проплачують. Зараз вони розраховуються в доларах, а зможуть безпосередньо розраховуватися в китайських юанях, коли банки нададуть цю послугу», — сказав Львов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас