В результаті витоку великий обсяг вихідного коду Windows 10 потрапив в інтернет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В результаті витоку великий обсяг вихідного коду Windows 10 потрапив в інтернет

Технології&Авто
1490
Ресурс Beta Archive розмістив на своєму FTP сервері великий обсяг даних з вихідним кодом операційної системи Windows 10. Код містить драйвери USB, Wi-Fi, накопичувачів та ін. Представник Microsoft повідомив, що це справжній код, що поширюється в рамках Shared Source Kit.
Спочатку передбачалося, що витік носить масовий характер і включає файли сумарним об’ємом 32 ТБ. Перші дані свідчили, що в цей масив включені збірки Windows, які ще не були випущені. Однак пізніше з’ясувалося, що витік фактично не такий великий. Більше того, більша частина цих даних і так була доступною. Набір Shared Source Kit вже поширювався серед партнерів і ліцензіатів Microsoft з ініціативи Shared Source.
Проте, це не означає, що витік даних не є серйозною проблемою. Це пляма на репутації Microsoft в той час, коли все більше людей звертають увагу на питання комп’ютерної безпеки. Хоча ресурс Beta Archive добровільно видалив вихідний код, неясно, скільки людей встигло його завантажити. Тому не виключено, що код може поширюватися і іншими способами, а отримані дані можуть допомогти зловмисникам в створенні експлойтів для Windows 10.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас