Львів і Варшаву хочуть з'єднати європейською залізничною колією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Львів і Варшаву хочуть з'єднати європейською залізничною колією

Казна та Політика
874
Розвиток залізничного сполучення з європейською колією стандарту 1435 мм на маршруті Львів – Рава-Руська – Варшава обговорили у Львові під час презентації проекту “Національної транспортної стратегії до 2030 року”.
Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства інфраструктури.
Зокрема, заступник міністра інфраструктури Віктор Довгань зазначив, що інфраструктурні проекти Львівщини повинні просунути Україну у напрямку євроінтеграції.
Сторони обговорили проекти модернізації місцевого аеропорту, стратегію розвитку приміських електричок, проект концесії автодороги Львів – Краковець, вантажного терміналу Мостиська – Родатичі, а також розвиток євроколії сполученням Львів – Рава-Руська – Варшава.
У Рава-Руській сходяться колії шириною 1520 мм та 1435 мм – європейська колія збережена на відрізку Хребенне (Польща) – Рава-Руська. До 2005 року, використовуючи зазначений відрізок, з Варшави у Раву-Руську курсував регулярний пасажирський поїзд.
На Форумі місцевого розвитку керівник Львівської залізниці Іван Груник конкретизував плани з прокладання євроколії.
“Загальна дистанція від Варшави до Львова становить близько 330 км. Сьогодні європейська колія проходить по території Польщі і 7 км до Рави-Руської. Залишається побудувати 58 км шляху до Брюховичів”, – розповів Груник.
“Зараз ми шукаємо потенційних інвесторів, щоб побудувати колію до Брюховичів. Брюховичі – це околиця міста, ми готові побудувати всю логістику там, щоб був доступний під’їзд і до центру Львова і залізницею, і автомобілем. В цей проект треба вкласти близько 50 млн євро”, – сказав він.

Довідка Finance.UA:

  • Раніше озвучувався варіант реалізації проекту євроколії Львів-Варшава, в результаті якого повинна була з’явитися комбінована колія 1435/1520 мм на ділянці Львів-Перемишль загальною протяжність 67 км.
  • Також в червні 2017 міністерство інфраструктури просило французьких колег посприяти залученню коштів ЄС для реалізації проекту зі зміни ширини залізничної колії.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас