Гройсман: торговельна блокада Донбасу перенаправила мільярди з українського бюджету до російського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман: торговельна блокада Донбасу перенаправила мільярди з українського бюджету до російського

Казна та Політика
2618
Торгова блокада окупованих територій Донбасу, організована активістами в січні цього року, перенаправила мільярди з українського бюджету до російського, оскільки дозволила бойовикам захопити підприємства на цих територіях.
Про це повідомила прес-служба уряду з посиланням на слова прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.
«Те, що робили організатори блокади, вони робили у повній координації з росіянами. У цьому немає жодних сумнівів. За великим рахунком, чого добивалися організатори? Дати росіянам привід просто забрати все майно на підконтрольних територіях. І зараз всі наші корисні копалини, наше вугілля, всі наші меткомбінати працюють 100% на російську економіку. Вони самі, автори блокади, перенаправили мільярди з українського бюджету в російський бюджет. Ось що вони зробили», – сказав прем’єр.
Гройсман запропонував залучити Національну комісію з питань регулювання ринку електроенергетики та комунальних послуг до розгляду номінальної причини блокади окупованих територій – використання формули «Роттердам+» при закупівлі вугілля.
«Уряд не встановлює тут ніяких нормативів, їх встановлює незалежна комісія, в якій немає наших (урядових – ред.) представників», – підкреслив прем’єр.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас