Третій екзафлопсний суперкомп'ютер з'явиться у Китаю через рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Третій екзафлопсний суперкомп'ютер з'явиться у Китаю через рік

Технології&Авто
733
Китай розробляє третій за рахунком прототип екзафлопсного комп’ютера, який збирається ввести до ладу в червні 2018 року.
Комп’ютер Sunway створюється силами Національного дослідницького центру паралельних комп’ютерних технологій NRCPC і Національного центру з суперкомп’ютерів в Цзинані. Саме NRCPC очолював команду фахівців, які розробили Sunway TaihuLight, який два роки поспіль утримує звання найшвидшого в світі комп’ютера.
Екзафлопсний комп’ютер здатний виконувати квінтильйон обчислень за секунду, що приблизно в 8 разів швидше, ніж Sunway TaihuLight. Підвищена швидкість дозволить добитися прогресу в дослідженнях кліматичних змін, медицині, океанографії та інших сферах.
В даний час Китай розробляє три прототипи ексзафлопсних суперкомп’ютерів – Sunway, Sogon і Tianhe, за які відповідають NRCPC, Dawning Information Industry і Національний університет оборонних технологій (NUDT), відповідно. Прототип Tianhe повинен бути готовий до кінця цього року. Розробка Sogon почалася в кінці минулого року. Вихід на ринок екзафлопсних суперкомп’ютерів очікується в 2020 році.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас