В Європі розроблять недорогий багаторазовий ракетний двигун — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Європі розроблять недорогий багаторазовий ракетний двигун

Технології&Авто
490
Компанія Airbus Safran Launchers і Європейське космічне агентство (ESA) почнуть спільну розробку недорогого багаторазового ракетного двигуна, запуски якого почнуться з 2030 року.
Airbus Safran заявила, що буде використовувати нові технології виробництва, в тому числі 3D-друк для зниження вартості двигуна приблизно до €1 мільйона ($1,1 мільйона). Зараз компанія використовує ракетні двигуни Vulcain 2, кожен з яких коштує близько €10 мільйонів. «Комерційний ринок – принаймні, європейський – вимагає надійності, своєчасної доставки і [адекватної] вартості, і ми повинні знайти кращу відповідь на ці очікування ринку», – сказав гендиректор Airbus Safran Ален Шармо.
В якості одного із драйверів зростання космічної галузі Шармо називає розвиток технологій, що дозволяють використовувати безпілотні автомобілі. Безпілотники підвищують попит на супутники зв’язку і, отже, на їх запуск за допомогою ракет для забезпечення безперебійних сигналів. «Ми знаємо, що це станеться. Ми бачимо прототипи [безпілотних автомобілів], які вже працюють в Німеччині і Каліфорнії. Ми знаємо, що це буде великий ринок, але коли саме – складно передбачити», – сказав Шармо.
У короткостроковій перспективі ArianeGroup (таку назву отримає Airbus Safran 1 липня) буде зосереджена на розробці наступної версії своєї нинішньої ракети Ariane 5. «Ми зробимо Ariane 6 в 2020 році, але ми також повинні підготуватися до майбутнього. Саме тому ця програма (Prometheus) важлива», – зазначив Шармо.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас