Другий транш докапіталізації ПриватБанку може бути знижений - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Другий транш докапіталізації ПриватБанку може бути знижений - НБУ

Фондовий ринок
443
Другий транш докапіталізації ПриватБанку (Київ) в 16 млрд грн, яким передбачено покриття уцінки заставного майна, отриманого в якості погашення заборгованості, може бути знижений за рахунок розробки та реалізації стратегії роботи з таким майном, повідомляється на веб-сайті Національного банку України.
Центробанк при цьому нагадує, що рішення щодо остаточного обсягу докапіталізації та її розподілу на етапи приймає Кабінет міністрів на підставі пропозиції НБУ і висновків експертно-аналітичної ради.
Нацбанк крім того повідомив, що потреба в першому транші в обсязі 22,5 млрд грн виникла в результаті шахрайських дій колишнього менеджменту ПриватБанку напередодні націоналізації, а також необхідності створення резервів під портфель фінансового лізингу, якість обслуговування якого погіршилася після переходу банку у власність держави.
В цілому, за оцінками НБУ, загального обсягу докапіталізації ПриватБанку має бути достатньо для досягнення фінустановою нормативу адекватності капіталу в 10%.
НБУ також наводитдеякі оцінки компанії EY, що проводила аудит річної звітності банку за 2016 рік: негативний балансовий капітал ПриватБанку станом на 31 грудня минулого року становив 882 млн грн, регулятивний капітал – “мінус” 2,6 млрд грн.

Довідка Finance.UA:

  • 18 грудня 2016 року уряд прийняв рішення про націоналізацію ПриватБанку, кінцевими бенефіціарами якого на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.
  • Таким чином, держава отримала 100% в його капіталі, а ПриватБанк був докапіталізований на суму 116,8 млрд грн.
  • Кабмін вирішив докапіталізувати ПриватБанк ще на 38,5 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас