Уряд пропонує скасувати плату за акцизну марку на алкоголь і сигарети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд пропонує скасувати плату за акцизну марку на алкоголь і сигарети

Казна та Політика
434
Плата за акцизну марку для виробників і імпортерів алкоголю і сигарет може бути скасована в рамках автоматизованої системи контролю за обігом підакцизних товарів.
Відповідний законопроект Кабінету міністрів №6545-1 зареєстрований у Верховній Раді 21 червня.
В результаті запуску автоматизованої системи контролю за обігом підакцизних товарів акцизна марка перестане бути документом суворої звітності. Акцизна марка залишиться спеціальним знаком, який буде підтверджувати сплату податку. Таким чином, марка може стати як паперовим знаком, так і нанесеним на пачку або етикетку.
Уряд також пропонує скасувати чинний на сьогодні електронний реєстр товарно-транспортних накладних на відпуск спирту і лікеро-горілчаних виробів.
Кабінет міністрів пропонує ввести електронну акцизну накладну на переміщення сигарет, спирту і лікеро-горілчаних виробів, яку будуть заповнювати продавці, які мають ліцензії на реалізацію відповідних товарів. Після заповнення електронної акцизної накладної суб’єкти господарювання будуть реєструвати її в Єдиному реєстрі акцизних накладних.
Підтвердженням про внесення акцизної накладної до Єдиного реєстру акцизних накладних буде квитанція в електронному вигляді, яку продавець товарів зможе отримати протягом операційного дня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас